COMUNICAT DE PRESĂ

03.02.2017

 

 Purtătorul de cuvānt al Parchetului de pe lāngă Judecătoria Cluj-Napoca este abilitat să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Īn ședința adunării generale a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Cluj-Napoca, ce a avut loc īn data de 03.02.2017, au fost luate următoarele decizii:

1.      Adunarea generală a votat susținerea mesajului public al Consiliului Superior al Magistraturii pentru apărarea independenței sistemului judiciar, publicat īn data de 01.02.2017.

2.      Adunarea generală a votat susținerea poziției adoptate de Consiliul Superior al Magistraturii față de adoptarea, de către Guvernul Romāniei, a proiectului de Ordonanță de urgență pentru modificarea şi completarea codurilor penale, din data de 01.02.2017.

3.      Adunarea generală a considerat că un control a priori de constituționalitate a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 13/2017  este necesar.

4.      Adunarea generală a votat susținerea demersurilor efectuate īn vederea prezentării publice a consecințelor de ordin judiciar şi social pe care Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 13/2017 le aduce īn societate.

 

 

Purtător de cuvānt,

Procuror Mirel Toader