C O M U N I C A T

 

Inculpata C.G. i-a promis lucrătorului de poliție P.M.L din cadrul I.P.J. Cluj, la diferite intervale de timp,  remiterea sumei de 10.000 lei, precum și a altor bunuri, pentru ca funcționarul public să nu își îndeplinească atribuțiile de serviciu, să întârzie îndeplinirea acestora sau să efectueze acte contrare acestor îndatoriri, cu referire la un dosar penal în care acesta efectua acte de cercetare penală, cu scopul de a  preîntâmpina sau, după caz, de a sista privarea de libertate a fiilor majori ai inculpatei.

În cauză s-au efectuat de către procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de dare de mită, în formă continuată, context în care față de inculpată s-a dispus măsura controlului judiciar.

Ancheta penală a fost finalizată prin întocmirea rechizitoriului și trimiterea în judecată a inculpatei C.G. pentru faptele descrise mai sus, sens în care, la 29.11.2019 a fost sesizat Tribunalul Cluj.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale, punerea în mișcare a acțiunii penale, respectiv trimiterea în judecată sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul  prezumției de nevinovăție.

 

 

 

 

PURTĂTOR DE CUVÂNT,

PROCUROR PAVELESCU THEODOR