C O M U N I C A T

 

 

 

    La 27.11.2019, inculpatul  H.S.D. a sustras, pe timp de zi, din locuința victimei F.P. în vârstă de 90 de ani, din comuna Câțcău,  sat Muncel, județul Cluj, suma de aproximativ 230 lei din portofelul acesteia.

    La aceeași dată, pe timp de noapte, același inculpat a revenit în jurul orei 22:00 în locuința victimei F.P., pătrunzând,  pe geamul  găsit deschis,  în camera în care victima se uita la televizor, context în care a lovit-o cu pumnul în cap, proiectând-o la podea. Inculpatul a dezbrăcat victima care se afla în stare de inconștiență, exercitând asupra sa acte de penetrare vaginală.

    După ce victima și-a revenit, inculpatul a lovit-o din nou în zona capului cu un obiect contondent. A urcat-o în pat unde i-a aplicat o pungă pe cap și a strangulat-o,  acțiuni care i-au produs decesul. Totodată, autorul faptei a sustras din cameră mai multe bunuri aparținând victimei,  părăsind apoi locuința pe geam.

    În cauză se efectuează cercetări față de inculpatul H.S.D. sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt, viol,  omor calificat,  respectiv tâlhărie calificată.

    Procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj a dispus măsura preventivă a reținerii inculpatului pe o perioadă de 24 ore, în cauză urmând a fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj cu propunerea luării măsurii arestării preventive față de acesta.

    Facem precizarea că începerea urmăririi penale, punerea în mișcare a acțiunii penale respectiv trimiterea în judecată sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul  prezumției de nevinovăție.

 

 

 

 

PURTĂTOR DE CUVÂNT,

PROCUROR PAVELESCU THEODOR