Comunicat de presă

 

          La data de 29.07.2020, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj a dispus reținerea, pentru durata de 24 de ore, a unei persoane cu privire la comiterea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art. 205 alin. 1 și 3 lit. b C.pen. și violență în familie în modalitatea omorului calificat, prev. de art. 199 alin. 1 C.pen. rap. la art. 188 alin. 1 , art. 189 alin. 1 lit. a C.pen., cu aplic. art. 38 alin. 1 C.pen.

La aceeași dată, procurorul de caz a sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive față de inculpatul reținut, raportat la gravitatea faptelor cercetate.

În fapt, în sarcina inculpatului s-a reținut că, în seara de 25 iulie 2020, l-a lipsit de libertate pe fiul său minor, în vârstă de 8 ani, după care, în noaptea de 25/26 iulie 2020, a suprimat viața acestuia.

Dosarul a fost înregistrat inițial la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, în urma sesizării din data de 26 iulie 2020 formulată de mama minorului, competența de soluționare a cauzei fiind apoi declinată Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, în urma constatării decesului victimei.

Având în vedere, pe de o parte, vârsta victimei și, pe de altă parte, caracterul nepublic al urmăririi penale, nu se pot pune la dispoziția mass-media alte informații legate de prezentul dosar.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale, respectiv punerea în mișcare a acțiunii penale și trimiterea în judecată sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul  prezumției de nevinovăție.

 

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE