Comunicat de presă

 

 

         

    La 17.02.2020 organele de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj  au fost sesizate de către prietena și colega victimei MMC, în vârstă de 41 de ani, cu privire la absența acesteia de la locul de muncă, începând cu data de 15.02.2020.

    În data de 20.02.2020, în cauză s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

    În urma desfășurării unor ample activități investigative s-a reușit conturarea  materialului probator necesar identificării inculpatului CA, persoană care în data de 08.02.2020 a exercitat violențe fizice asupra victimei MMC, prin lovirea repetată a acesteia cu o secure în zona capului, faptă săvârșită la domiciliul inculpatului.

    În aceste împrejurări, s-a dispus declinarea competenței de soluționare a cauzei în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, efectuându-se în continuare cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor.

    Ulterior comiterii omorului, inculpatul  a înfășurat victima într-o pătură, după care a legat-o cu sârmă și a îngropat-o într-un coteț pentru porci situat la 50 metri de locuința acestuia.

    Pe fondul audierii sale de către organele de anchetă, inculpatul a manifestat inițial o atitudine oscilantă, recunoscând într-un final fapta, indicând locul în care  a îngropat victima.

    Inculpatul  CA  a fost reținut de către procurorul anchetator din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, pentru o perioadă de 24 ore, urmând a fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj, cu propunere de  luare a măsurii arestării preventive.

   Facem precizarea că începerea urmăririi penale, punerea în mișcare a acțiunii penale respectiv trimiterea în judecată sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul  prezumției de nevinovăție.

 

 

 

            BIROUL DE PRESĂ