COMUNICAT DE PRESĂ

 

Compartimentul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj este împuternicit să aducă la cunoștința publică următorul comunicat, în legătură cu dosarul privind tentativa de omor din 28.04.2021 din Cluj-Napoca

 

*        *        *

În data de 28.04.2021, organele de intervenție au fost încunoștințate prin apel unic de urgență 112 despre faptul că în Cluj Napoca, pe str. Hameiului a avut loc o altercație între cetățeni străini.

Din cercetări a rezultat că în jurul orei 05.00, într-un imobil locuit de 14 cetățeni nepalezi a avut loc un conflict în care suspectul K.T.B. s-a înarmat cu un topor și i-a aplicat lovituri la nivelul capului victimei T.B. Apoi, K.T.B. a coborât la demisolul imobilului și l-a lovit în zona capului pe R.B.K.. În continuare, S.S. l-a prins de mâini pe agresor iar apoi cei doi s-au dezechilibrat și au căzut, moment în care S.S. a fost lovit și el cu toporul în zona lobului urechii stângi.

În data de 28.04.2021, procurorul a dispus reținerea lui K.T.B. și având în vedere comportamentul auto agresiv din perioada petrecută în Centrul de Rețiere și Arestare Preventivă al IPJ Sălaj, în data de 29.04.2021 a fost sesizat Tribunalul Cluj cu propunere de internare medicală provizorie.

 

          Facem precizarea că începerea urmăririi penale, punerea în mișcare a acțiunii penale respectiv trimiterea în judecată sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul  prezumției de nevinovăție.

 

Compartimentul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj